Beabingo
Image default
Kinderen

Zorg goed voor de geliefde motor

Bij vele Nederlanders staat er als hobby toch wel een motor in de garage, bijvoorbeeld een royal enfield 350. Deze heeft natuurlijk veel emotionele maar ook wel financiële waarde en deze moet in zo’n perfect mogelijke staat blijven. daarom zijn er een aantal onderdelen waar extra aandacht aan geschonken moet worden.

De kracht van het beest

Natuurlijk heeft een motor ook een accu, die na een lange rit zeker wel goed opgeladen moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een goede Druppellader die de accu van de motor zo goed mogelijk oplaad, dit is immers het kracht van het paard. Het is erg handig als de garage beschikt over een goed stroomnetwerk zodat de motor klaar voor gebruik is als deze weer van stal gehaald wordt. Naast het feit dat de accu genoeg vermogen moet hebben om een fijn stuk te kunnen rijden is het ook prettig als deze niet om de haverklap vervangen moet worden en is op een juiste manier bijladen dus essentieel. 

Zichtbaar zijn

Als er vaak een lange rit gemaakt wordt is het ook van belang dat de lichten van de motor het goed doen. Het is daarom misschien handig een extra felle Koplamp halo aan te schaffen zodat de lampen goed schijnen op de weg zodat de bestuurder de weg goed kan zien maar ook de overige verkeersdeelnemers de motor goed kunnen zien. Er is immers niets zo schrikwekkend als een plotselinge motor voorbij te zien scheuren die die van een afstand al gezien kon worden. 

Daarnaast kunnen er ook nog flinke boetes van zo’n €140 euro uitgeschreven worden als er geen licht of defect licht aanwezig is op een voertuig. Deze euro’s kunnen beter bespaard worden en kan er voor gezorgd worden dat er fijne en goed werkende belichting op het voertuig aanwezig is. 

Van links naar rechts

Slingerend over de weg is natuurlijk ook niet de bedoeling. daarom is het van belang dat de ​​Motorfiets stuurschakelaar ook perfect in orde is. Het (laten) controleren van bijvoorbeeld de voorvork is erg belangrijk, deze zorgt namelijk voor de schokdemping en voorkomt dat bij een kleine heuvel de motorrijder op en neer schiet. 

Het onderhouden van de voorvork wordt vaak onterecht overgeslagen of niet nauwkeurig genoeg uitgevoerd. de voorvork kan gaan roesten of beschadigd raken maar is wel erg van belang bij het veilig en prettig kunnen gebruiken van de motor. Dit kun je goed en makkelijk schoonmaken met chroomreiniger, hiervan gaat het weer blinken en is het weer veilig voor gebruik. Maar als chroomreiniger geen optie is kan er altijd het huis-tuin-en-keuken aluminiumfolie worden gebruikt. Maak dan een propje van aluminiumfolie, doop deze is water en schuur het chroom op met dit propje. Ook met deze tip gaat het chroom weer flink blinken en heeft het stuur zijn onderhoud gehad. 

De wielen van de motor

Natuurlijk kun je niet vooruit als de banden niet goed genoeg zijn. Check voor gebruik altijd het profiel van de banden en of er geen spijkers, glas of andere scherpe voorwerpen per ongeluk in de banden zijn terecht gekomen. Het is erg vervelend als er net een gave snelle bocht in de weg ligt er de banden dit niet aankunnen. Controleer daarom regelmatig het profiel en natuurlijk ook de bandenspanning van de banden zodat er veilig en fijn op gereden kan worden. 

 

https://www.caferacerwebshop.com/nl/model-specifiek/royal-enfield/