Beabingo
Gezondheid

Voordelen van de elektrische sigaret

De elektrische sigaret is uitgevonden om zo de eerste stap te zetten naar het stoppen met roken. Dit is handig voor mensen die gewoonweg niet kunnen stoppen, omdat het een gewoonte is geworden die bijna niet valt te onderdrukken. Een van de voordelen van een elektrische sigaret is dat het veel minder giftige stoffen bevat dan de gewone sigaret. Een ander voordeel is dat het veel goedkoper is omdat er geen accijns op wordt gerekend.

Dat roken ongezond voor je is weet bijna iedereen. Het wordt overal volop benadrukt en zelfs op een pakje sigaretten wordt beschreven dat het schadelijk voor je is. Ook op school zul je waarschijnlijk te horen hebben gekregen dat roken niet bepaald gezond voor je is. In sommige andere landen gaat de overheid zelfs een stapje verder om het roken te ontmoedigen, daar worden er plaatjes van zwarte longen en dergelijke afgebeeld op de pakjes, zodat het tot mensen doordringt wat een sigaret kan veroorzaken. Sommige overheden proberen het roken te ontmoedigen door hoge accijns te heffen op sigarettenpakjes.

Als je elektronisch wilt gaan roken, dan ben je wel een stuk bewuster bezig. Een van de voordelen van het elektronische sigaretten is dat elektrische sigaretten geen teer bevatten en dat is de grootste kankerverwekkende stof die in een sigaret zit. Verder heb je ook niet te maken met stoffen die een negatieve invloed hebben op je hart- en bloedvaten.

Er is bij elektronische sigaretten ook gewerkt aan de stank die sigaretten veroorzaken. De elektronische sigaret produceert een geurloze damp van rook, dat nergens naar ruikt. Doordat het elektrisch is hoeft er ook geen asbak of iets dergelijks gebruikt te worden en je krijgt geen gele vingers of tanden die je door een normale sigaret wel krijgt. Je kunt zelfs verschillende strips met sterkte in nicotine verkrijgen zodat je zelf bepaald hoeveel je ervan naar binnen krijgt.

http://www.esmokedeal.nl

Gerelateerde artikelen

Hoeveel drinken studenten nou eigenlijk?

Vlekken in nek en gezicht

Muggen bestrijden in huis en slaapkamer