Beabingo
Image default
Gezondheid

Therapie in het water

Hydrotherapie, wellicht heeft u er wel eens van gehoord. Deze vorm van therapie wordt al eeuwenlang gebruikt door de Oude Egyptenaren en Romeinen en blijkt zeer effectief te zijn. Wat de precieze werking is van hydrotherapie, welke middelen hiervoor gebruikt kunnen worden en wat de te behalen voordelen hiervan zijn wordt verder in dit artikel uitgelicht.

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een vorm van therapie waarbij er gebruik wordt gemaakt van warm water en beweging. Meestal wordt deze vorm van therapie gedaan in een warmwaterbad (loopbad/oefenbad) waarin speciale oefeningen gedaan worden. Hier leert u om uw spieren en gewrichten op een juiste manier te bewegen en de pijn te verlichten. In het water is het makkelijker om uw spieren te bewegen, omdat er hier minder druk op uw gewrichten komt en u dus minder pijn ervaart. Bij hydrotherapie werkt u dus aan de verbetering van uw klachten. Hiernaast heeft het ook een positief effect op uw condititie én mobiliteit.

Jacuzzi en hydrotherapie

Doordat een Jacuzzi de juiste combinatie van eigenschappen heeft om spier- en gewrichtsklachten te verhelpen, ligt dit product in hetzelfde straatje als de effecten van hydrotherapie. Het is namelijk uit verschillende onderzoeken duidelijk geworden dat de combinatie van warm water en krachtige waterstralen van een Jacuzzi een positieve werking hebben op het lichaam. Wanneer u ook behoefte heeft om uitgebreidere oefeningen te doen en meer ruimte nodig heeft kunt u denken aan een zwemspa. Dit is een spa met een bijkomend zwemgedeelte waar u speciale oefeningen kunt verrichten.

http://www.sunspabenelux.nl