Beabingo
Image default
Gezondheid

Stoppen met roken d.m.v. e-sigaretten

Als het om stoppen met roken gaat, zal dit altijd in de top vijf staan van goede voornemens. Veel mensen doen er ook alles aan om te stoppen met deze gewoonte. Roken ansich wordt steeds vaker een taboe. Zo is het al ongebruikelijk om te roken in een sportkantine en ook in schoolklassen mag al vele jaren niet meer worden gerookt door leraren. Ook voor mensen op tv is het verboden om te roken. Onlangs werd cabaretier Hans Teeuwen beboet omdat hij tijdens het tv programma Zomergasten een sigaret opstak. Dit geeft aan dat men er streng op toe kijkt dat alle regels met betrekking tot roken worden nageleefd. Stoppen met roken is echter niet eenvoudig. Veel mensen moeten er veel moeite voor doen om uiteindelijk echt op te houden met de sigaret. Dat is te verklaren, omdat roken een verslaving is. En iets wat verslavend is, is tegelijkertijd ook iets waar je moeilijk van af kunt komen. Het beste is dan ook dat je nooit met roken begint, maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral pubers beginnen door groepsgedrag met roken en eenmaal het een verslaving is, is het moeilijk om er van af te geraken. Je zult dan allerlei tips in de praktijk moeten brengen wil je er mee kunnen stoppen. De ene persoon heeft er grote moeite mee, terwijl een ander persoon met gemak kan stoppen.

Elektronische sigaret

Men probeert mensen van het roken te houden door allerlei producten op de markt te brengen. Denk aan elektronische sigaretten, maar ook pleisters of kauwgom. Er zijn allerlei producten die kunnen helpen, maar een e-sigaret is wel het meest effectieve. Natuurlijk blijf je roken, maar het is duidelijk dat een e-sigaret gezonder is dan een gewone sigaret. Je kunt ook e-sigaretten met een smaakje kiezen, zodat het nog aangenamer roken is.

 

Kijk voor meer informatie ook eens naar de elektrische sigaret starterkits. Daarmee kan je voordelig en snel beginnen met elektronisch roken.

http://www.evapor.nl/elektrische-sigaret-startkits/