Beabingo
Image default
Gezondheid

Hoe gezond zijn onze groenten?

Je denkt dat je het gezond doet met 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag maar het blijkt dat je met de groenten van tegenwoordig nog lang niet genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt met deze hoeveelheden. Door de intensieve landbouw is de kwaliteit van onze groenten zeer sterk achteruit gegaan. Dit komt doordat de groenten op verarmde grond staan en slechts kunstmest toegediend krijgen. De groenteplanten doen het daar prima op maar helaas komen er niet genoeg voedingsstoffen meer in de planten terecht want wat er niet in de grond zit, komt ook niet in de plant terecht. Daardoor hebben wij, de consumenten van deze groenten, te maken met veel mindere kwaliteit van onze groenten dan vroeger het geval was.

Wat kunnen wij hier nu zelf aan doen? Je zou bijvoorbeeld zelf een moestuintje kunnen nemen en zelf je groenten kunnen verbouwen. Dit is best leuk werk en erg ontspannend. Maar niet iedereen heeft daar zin en tijd voor. Je moet je er ook nog eens goed in verdiepen. En als je het goed wilt doen, zorg je er natuurlijk ook voor dat je groenten volledig zonder gebruik van pesticiden op je bord komen. En dat is nog een hele uitdaging. Maar het mooie is dan wel dat je groenten hebt van de volle grond en zonder pesticiden. En dat is heel wat waard.

Heb je nu geen tijd over voor het arbeidsintensieve werk dat een moestuintje inhoud dan kun je altijd nog gebruik maken van voedingssupplementen. Topvitamins komt ons tegemoet in onze behoefte door bijvoorbeeld producten van topvitamins aan te bieden. Het gemak dient de mens, denk ik altijd maar. Dus als welkome aanvulling op je overigens best wel gezonde dieet kun je wat extra vitamines en mineralen best wel gebruiken.

http://www.topvitamins.nl