Beabingo
Image default
Financieel

Incassobureau voor particulieren

Bij incassobureau Bill kunt als particulier heel gemakkelijk uw openstaande vordering neerleggen. Het indienen van uw openstaande factuur als particulier doet u eenvoudig door de stukken waar het om gaat te mailen naar info@billincasso.nl Uw vaste behandelaar van uw dossier neemt dan doorgaans binnen 1 werkdag direct actie richting uw debiteur.

Uiteraard is het ook mogelijk om ons incassobureau voor particulieren online in te schakelen. Hiervoor gaat u naar http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-particulieren.html en maakt u eerst gratis en vrijblijvend eenmalig een klantaccount aan. Daarna kunt u direct online uw opdracht ter incasso bij Bill indienen. De opdracht komt direct bij Bill binnen en wordt vaak dezelfde werkdag nog opgepakt.

Bill maakt een dossier aan en schrijft daarna uw debiteur aan. Deze zal de vordering verhoogd met incassokosten moeten voldoen. Blijft betaling uit dan nemen we direct telefonisch contact met de debiteur op. Eventueel kan een betalingsregeling getroffen worden door de debiteur. Deze moet dan wel redelijk zijn. Uitgangspunt is altijd dat de vordering uiterlijk binnen 6 maanden moet zijn voldaan. Kan debiteur dit echt niet binnen deze termijn voldoen dan zal Bill altijd een terugkoppeling geven naar de opdrachtgever of een langere betalingsregeling akkoord is.

Als de debiteur niet wil of kan betalen dan is een gang naar de kantonrechter mogelijk. Procederen is erg kostbaar tegenwoordig door het hoge griffierecht. Maar soms kan het een oplossing zijn om extra druk op de ketel te zetten. Middels een procedure bij de kantonrechter kan vaak vrij snel vonnis verkregen worden. Hiermee kan dan beslag gelegd worden op bijvoorbeeld het inkomen van debiteur. Door onze deurwaarder wordt dan bij de werkgever beslag op het inkomen gelegd. De werkgever is verplicht hier aan mee te werken. Iedere maand moet er een bedrag wat overblijft na verrekening van de beslagvrije voet, afgedragen worden.

Daarnaast kan ook beslag gelegd worden op de voorlopige toeslag die men krijgt voor de hypotheekrente aftrek. Echter op de meeste toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag , etc. kan weer geen beslag gelegd worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-particulieren.html