Beabingo
Eten en drinken

HET IS WEER BBQ TIJD

De laatste weken zie ik steeds meer versierde straten, balkons en mensen in oranje uitdossingen. Op televisie en radio hoor en zie je enkel en alleen klanken van de Braziliaanse samba. Het moge duidelijk zijn: de wereldkampioenschappen voetbal staan op het punt van beginnen. En aangezien deze zich altijd in de zomer afspelen, is de barbecue ook massaal weer uit het vet gehaald.

VOOR WIE IS DIT ARTIKEL BEDOELD?

Voor de mensen wier barbecue wel eens aan vervanging toe is, is dit artikeltje bedoeld. Want, er zijn namelijk meerdere soorten en types op de markt verkrijgbaar. Sowieso, qua uiterlijk en grootte, maar ook op welke manier ze gestookt of verhit worden. Met andere woorden: welke brandstof wordt er gebruikt? En zijn de verschillende barbecues allemaal even goed, handig of veilig?

DE BBQ GESTOOKT MET HOUTSKOOL

Allereerst hebben we uiteraard nog steeds de uiterst populaire bbq die op houtskool wordt gestookt. Met aanmaakblokjes of papier en houtsnippers is deze gemakkelijk aan te steken. Houtskool is kant en klaar verkrijgbaar bij supermarkten, pompstations, bouwmarkten etc. Er zijn in deze tijden van gemak(zucht) en luiheid gelukkig ook nog mensen die de bbq op echt hout stoken. Dat wil zeggen, er worden grote stukken hout in de bak gelegd, die net zo lang moeten branden tot er origineel houtskool ontstaat. Erg nostalgisch en toch ook wel een beetje romantisch. Als je op een houtskoolbarbecue barbecuet, krijgt vooral je stukje vlees dat lekkere rokerige smaakje mee. En dat is toch waarom het uiteindelijk draait. U merkt wel, schrijvers dezes artikel is een fan.

UITLEG OVER DE GAS BBQ

Een gas bbq is niet alleen maar voor de gemakzuchtige en luie mens. Hij kan ook zeer praktisch zijn. Denk maar eens aan natte en winderige omstandigheden, als het vuurtje maar niet aangewakkerd wil worden. Bovendien kun je met een gasbarbecue ook eventueel binnen aan het werk. Daarvoor rookt een houtskoolbarbecue net iets te veel. Voor zeer onhandige mensen (die nog geen vuurtje kunnen stoken) is de gasbarbecue natuurlijk ook zeer aan te bevelen.

UITLEG OVER DE ELEKTRISCHE BBQ

Deze manier van barbecuen is de gemakkelijkste en gezondste optie. Bij het grillen en bakken van uw vlees en andere lekkere dingetjes wordt namelijk geen gebruikt gemaakt van vet. Het vet in het vlees wordt ook nog eens opgevangen in een apart daarvoor bestemd vetbakje. Dat scheelt toch weer een aantal pondjes per zomer, lijkt me zo. Een elektrische bbq is zeer geschikt om binnen te gebruiken, want deze rookt immers niet. Waar ik meteen aan moest denken is het verlengsnoer naar de tuin. Niet echt handig. Misschien komen er binnenkort wel elektrische barbecues op de markt met een accu of stille generator. Je weet het nooit.

WAAR KOOP IK EEN BBQ?

Bij bbq-zaak.nl zijn alle bovenstaande producten te verkrijgen. U heeft de keus uit een enorm groot assortiment en vrijwel allemaal zijn deze op voorraad. Van tafelmodel tot staand model en in allerlei kleuren en maten. Groot, klein, lang, kort, u vindt ze allemaal in de webshop. U bestelt een bbq naar wens en u heeft deze de volgende dag in huis. Gratis verzonden! En het mooiste van alles is dat u maar liefst een retourrecht van honderd dagen. Deze service heeft geen enkele andere webwinkel. Ook niet Bol, Wehkamp en of Fonq. Bovendien is de klantenservice van zaak-shops zeer deskundig en klantvriendelijk. Zij staan u te woord als u niet precies weet welke bbq voor u en uw situatie het meest geschikt is. U moet dan wel eerst even bellen. Mailen kan ook en via Facebook worden uw vragen ook zeer snel beantwoord. Dus, gaat u een bbq kopen? Dan weet u wat u te doen staat.

 

 

 

http://www.bbq-zaak.nl