Beabingo
Image default
Dienstverlening

Een glazende RVS

Voor een mooie glans op de rvs, moet het eerst helemaal gereinigd worden en daarna met hoogglans gepolijst worden.

 

Bewerkt en afwerkt

 

De rvs is op zijn best wanneer het perfect bewerkt en afgewerkt is. Wanneer dit op de juiste manier word gedaan gaat de rvs ook heel lang mee en behoud het zijn mooie glans. Voor de beste resultaat kun je dit het beste professioneel laten doen, waar het een aantal stappen doorloopt, voordat het hoogglans polijsten kan beginnen.

 

Reinigen

 

De eerste stap is het volledig reinigen van de rvs, wat meestal met de ultrasoon methode gebeurt. Met deze methode word de rvs namelijk volledig gereinigd, omdat de techniek dat gebruikt word zelfs tot in de poriën van het metaal doordringt. Dit komt doordat ultrasoon gebruik maakt van geluidsgolven, dat elke minuscule gaatje kunnen bereiken. Het rvs word dan ook volkomen ondergedompeld in het reinigingsvloeistof, waarbij de beste resultaat bereikt word.

 

Slijpen

 

De tweede stap is dan meestal de rvs slijpen en dit gebeurt meestal automatisch. Hiervoor worden grote machines ingezet, dat door computers bestuurt worden. Zo is het gehele proces van rvs slijpen gearomatiseerd, waardoor de kosten omlaag worden gebracht en het slijpen is zo ook sneller klaar. Er zijn nog wel bedrijven dat het ook met de hand doen, voor wat gedetailleerdere werk.

 

Afwerken

 

Het afwerken gebeurt dan uiteindelijk met hoogglans polijsten. Dit gebeurt meestal met de hand, om de beste resultaten te bereiken. Er zijn wel bedrijven dat ook dit proces geautomatiseerd hebben. De hoogglans zorgt er niet alleen voor dat de rvs mooi en glanzend uit ziet, maar het beschermt de rvs ook. De hoogglans dient namelijk ook als een extra beschermlaag, voor de rvs.

 

Je kunt het gehele proces natuurlijk ook zelf proberen uit te voeren. Het ultrasoon bad is tegenwoordig te huur en te koop voor particulieren. Je moet wel handig zijn en een echte klusser zijn. Het vergt namelijk veel geduld en technische inzicht. Het ultrasoon reinigen gaat automatisch, dus dat is geen probleem. Het slijpen vereist wel wat technische inzicht en wanneer je eraan begint kun je niet meer terug, dus denk er goed over na voordat je het zelf doet. Het hoogglans polijsten is ook wel makkelijk, als je een beetje handig bent. Er zijn namelijk polijst pakketten met volledige instructies, dat je stap voor stap uitlegt wat je moet dus. In het pakket zit dan ook alles wat je nodig hebt, om de rvs te polijsten.

https://vangeenen.nl