Beabingo
Image default
Bedrijven

Hoe onderhoud ik mijn zwembad?

Het is heerlijk om tijdens die warme zomerdagen verkoeling, ontspanning en plezier in je eigen zwembad in jouw tuin te beleven. Maar als je graag in fris en helder water wilt zwemmen, zal je wel iets meer inspanning moeten leveren dan alleen af en toe het water bijvullen. Het is daarom belangrijk dat jij je zwembad goed onderhoud.

Zwembad afdekking

Door je zwembad af te dekken als niemand erin zwemt, voorkom jij jezelf al een heleboel werk. Door simpele zwembad afdekking voorkom je dat zand, blaadjes en takjes jouw zwembad vervuilen. Een zwembad afdekking is een kleine investering dat je echt een hoop werk kan besparen.

Circulatie

In stilstaand water gaan algen, bacteriën en schimmels zich ontwikkelen. Zorg dus dat het zwembadwater altijd in beweging is. Hiervoor is een zwembad pomp nodig. Een zwembad pomp zorgt er namelijk voor dat het water door je zwembad wordt rondgepompt.

Chloor gehalte en pH-waarde

Om je zwembad water schoon en fris te houden is het belangrijk dat je het chloor gehalte en de pH-waarde van het water goed in de gaten houdt. Je kunt dit gemakkelijk doen door een test pakket aan te schaffen. Hier zitten papiertjes in die een kleur aangeven als het in contact is gekomen met het water. Hieruit kan je zien of de waardes goed zijn of niet.

Zwembad stofzuiger

Helaas ben je er nog niet met allen circulatie en chemicaliën. Er kunnen vaak alsnog vuiltjes in je zwembad liggen die ook niet worden meegenomen in het filter. Door een zwembad stofzuiger te gebruiken kan je de bodem en eventueel de wanden van je zwembad reinigen.

Skimmer

Je kunt grof vuil uit je zwembad water filteren met behulp van een skimmer. Dit wordt aan de wateroppervlakte gemonteerd en wordt aangesloten aan de pomp. Hierdoor worden grof vuil, blaadjes, takjes en insecten in de skimmer gezogen.

https://outathome.com/nl/zwembaden-toebehoren/zwembad-afdekking