Beabingo
Image default
Beauty en verzorging

Lipofilling

Dr. Doornaert is een erkend plastisch chirurg die verbonden is aan het Sint-Elizabeth ziekenhuis in Zottegem en aan het UZ in Gent, en bovendien een eigen praktijk heeft in Gent. Hij heeft veel onderzoek gevoerd naar lipofilling, waardoor deze plastische ingrepen tot één van zijn specialiteiten behoort. Lipofilling is het gebruik van eigen vetweefsel om rimpels en volumeverlies in het gezicht te verminderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat men er ook ouder begint uit te zien door vetverlies in het gezicht, en niet alleen door het verslappen van de huid en het bindweefsel eronder.

Vroeger kende men alleen de facelift, maar die wordt nu meer en meer gecombineerd met herstel van het vetvolume in het gelaat. Door het gebruik van eigen vetweefsel kunnen groeven naast de neus en om de mond terug opgevuld worden, en kunnen zelfs fijne rimpeltjes om de ogen terug weggewerkt worden. Via liposuctie wordt op een ander lichaamsdeel vet weggenomen, daarna gecentrifugeerd of gewassen, en daarna onmiddellijk terug ingespoten in het te behandelen deel van het gezicht.

Als het vet nog verder wordt verwerkt kan het ook gebruikt worden om donkere kringen om de ogen te behandelen of een decolleté dat beschadigd is door de zon, te herstellen. De techniek van lipofilling wordt steeds verder verfijnd waardoor de mogelijkheden alsmaar uitgebreider worden en de resultaten zeer bevredigend zijn. De kennis en het vakmanschap van Dr. Doornaert maken van hem de ideale chirurg om de lipofilling-behandeling bij u uit te voeren. Meer informatie over deze techniek vindt u terug op zijn website.

http://www.drdoornaert.be/esthetische-behandelingen/lipofilling/