Beabingo
Image default
Alarmsysteem

Nieuwe sport voor puzzelaars!

Voor mensen die van puzzelen en computers hacken houden is er tegenwoordig een nieuwe sport. Lockpicking is een leuke hobby waarbij men sloten als een puzzel open maakt. Door de onderdelen van sloten te analyseren kun je er namelijk achter komen hoe je deze te slim af kan zijn.

Meestal worden er dan speciale gereedschapjes gebruikt om het slot dan van binnen uit zo te bewerken dat je het slot kan openen zonder daarbij gebruik te maken van een sleutel. Voor praktisch gebruik moet je wel heel veel oefenen eer dat je er een normaal cilinderslot binnen een redelijke tijd kan openen.

Maar voor hobbiesten is het onzettend leuk om te priegelen met een slot om te kijken of ze deze te slim af kunnen zijn. Het gehele proces is zeer vergelijkbaar met het oplossen van een puzzel. Alleen is er bij lockpicking ook wel degelijk veel oefening voor nodig om de vaardigheid te bemeesteren. Je moet namelijk met deze speciale instrumenten (lockpicks) de minscuul kleine pinnetjes naar de juiste positie brengen.

De meeste beginnelingen doen maar wat en zo komen de pinnen vaak bij louter toeval op de juiste positie. Maar de echte meesters kunnen pin voor pin voelen of ze al op de juiste positie zitten.

Dit kan je alleen echt goed leren door veel te oefenen maar het is belangrijk dat je sowieso begint met een goede lockpick set. Als je dat gedaan hebt dan weet je tenminste zeker dat het niet aan je gereedschap kan liggen. Want je weet wat ze zeggen: Goed gereedschap is het halve werk!

http://www.lockpickinguniversiteit.nl