Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Voorbereiding om uw bedrijf te verkopen

Voorbereiding om uw bedrijf te verkopen

Nog voordat u actie onderneemt om daadwerkelijk uw bedrijf te verkopen, is het belangrijk om u alvast voor te bereiden op de verkoop van uw bedrijf. Naast dat hier eventueel ook emoties bij komen kijken en u de tijd moet nemen om deze keuze te maken, zijn er een aantal zaken die handig zijn om voor te bereiden.

 

De timing

Dit geldt zeker als u geen haast heeft met de verkoop van uw bedrijf. U kunt dan rekening houden met de markt om zo een goed bedrag voor uw bedrijf te krijgen. Het heeft u waarschijnlijk aardig wat tijd gekost om het bedrijf op te starten en u wilt hier natuurlijk het juiste bedrag voor terug krijgen. Ook is het goed om te kijken of er genoeg potentiële kopers zijn. De perfecte tijd bestaat niet, maar u kunt hier zeker rekening mee houden!

 

Wie is de ideale koper?

Het zou zonde zijn als de koper uw bedrijf het bedrijf helemaal gaat veranderen. Bedenk daarom voordat u uw bedrijf te koop zet al wat het profiel van uw ideale koper is. De kans is groot dat u erg gehecht bent aan uw bedrijf en u wilt niet horen dat al uw harde werk opeens voor niks is geweest.

 

Uw bedrijf voorbereiden

Hier kunt u het beste al een jaar of twee voor de geplande verkoop mee beginnen. U zorgt ervoor dat alle financiën, de bedrijfsstructuur en het klantenbestand op orde zijn. Zo wordt uw bedrijf aantrekkelijker voor een potentiële klant en hoeft de nieuwe eigenaar er na de overdracht ook geen zorgen meer over te maken.

 

Verkopen

Als u dan klaar bent om uw bedrijf daadwerkelijk te verkopen, is het tijd voor de volgende stap. U kunt er voor kiezen om een M&A-specialist in te schakelen. Dit is iemand die eigenaren helpt bij het koop- en verkoopproces van bedrijven. Hiermee wordt het voor u een stuk makkelijker want zij zorgen ervoor dat overal aan wordt gedacht en dat alles goed geregeld wordt. Ook als er complicaties optreden, kan een specialist zoals Marktlink tussen u en de koper bemiddelen.

https://www.marktlink.com/