Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Op vakantie in Tanzania

Tanzania is een geweldig land, rijk aan veel verschillende dieren, cultuur, geschiedenis en prachtige natuurlijke landschappen. Van de wateren van de Great Rift Valley tot aan de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de koraalriffen van het eiland Zanzibar. In Tanzania kan je werkelijk van alles toen. In deze artikelen zullen wij jou meer op de hoogte brengen van wat je kunt doen tijdens een bezoek aan dit geweldige land.

Wildlife safari’s

Zelfs degenen die eerder een safari in het wild hebben meegemaakt, mogen de kans op een fantastische safari niet missen. Tanzania bezit een groot aantal natuurparken om uit te kiezen, zo heb je het wereldberoemde Serengeti park, Tarangire en het Arusha National park. Al deze parken staan op het werelderfgoedlijst van UNESCO. In de parken kan je grootste migraties van zebra´s en olifanten treffen die door het hele jaar heen van plek veranderen

Ngorongoro krater

De Ngorongoro-krater is een prachtige oude vulkanische caldera die vol zit met dieren in het wild en groene vegetatie. Hier kunnen bezoekers genieten van een klassieke ‘Big Five’-safari-ervaring, want het bekijken van games is er in overvloed en eenvoudig. De krater is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en zou een van de grootste dichtheden van zoogdieren in Afrika hebben. Een verscheidenheid aan flora is te vinden binnen zijn compacte gebied dat een enorme diversiteit aan wild aantrekt; de enige uitzonderingen zijn giraffen en impala’s waarvan wordt gedacht dat ze niet vaak in de krater komen vanwege het ontbreken van open bossen waar ze kunnen grazen.

Bezoek de Maasai-bevolking

De Maasai zijn een semi-nomadische stam, onder de oorspronkelijke bewoners van Noord-Tanzania, die al duizenden jaren in de Serengeti volgens traditionele gebruiken leefden. Ze zijn een trotse stam die vaak wordt bewonderd om hun opvallende uiterlijk, dramatische rode kleding en prachtige kralenjuwelen. Een culturele reis in hun leven zal allerlei interessante feiten onthullen, zoals de legendes van de Maasai-strijders en waarom rituele zang en dans zo belangrijk zijn voor de stam. Zorg ervoor dat je een bezoek boekt bij een gerenommeerd etablissement om een ​​authentieke tribale ervaring te garanderen.