Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Hoe herstel je een deurslot dat niet goed sluit?

Om je kostbaarheden te beschermen en veilig te voelen in je huis moet de deur goed sluiten in de deurstijl. Wat niet leuk is, is dat sommige deuren niet goed kunnen sluiten. Het leuke is dat je zo een probleem heel makkelijk kan herstellen.

Hoe herstel je een Deurslot

Je moet de schroeven nagaan op de scharnieren van de deur en erop letten dat ze stevig zijn. Als er schroeven zijn die los zijn moet je ze strak maken middels een schroevendraaier. Loze schroeven zorgen gewoonlijk ervoor dat de deur naar voren valt welke de slot verkeerd richt tegenover de slotplaat.

Je moet ook kijken naar de schroeven op de slotplaat op de deurstijl. Als ze los zijn moet je ze vast maken. Om te zien waar de slot slaat moet je de schroeven weghalen. Er moet een geschuurde streep op de slot plaat zijn oppervlak te zien zijn.

Als een geschuurde streep boven de slotplaat zijn gat verschijnt moet je de bovenste gedeelte van het gat vergroten om de slot te kunnen accommoderen. Als de geschuurde streep onder het gat is moet je de onderkant van de slotplaat zijn gat vergroten.

Om het gat te vergroten moet je een metaal bestand schuren over de bovenste rand van het gat. Je moet dan de slotplaat zetten op de deurstijl en het gat schetsen middels een potlood. Middels een ½ inch beitel moet je dan het gat vergroten.

Je moet dan de slotplaat terug op de deurstijl plaatsen en op zijn plaats bevestigen middels de schroeven die je had losgemaakt.

De slotplaat kan belemmeringen hebben zoals vuil en afval welke de deur kan tegen houden goed op slot te gaan. Als je de binnenkant van de slotplaat nagaat en een belemmering opmerkt moet je die weghalen.

Vervangen van het slot

Als je al het bovengenoemde hebt geprobeerd en de deur sluit nog steeds niet goed moet je overwegen om het slot te vervangen. Alles wat je moet doen is overstappen naar een respectabele winkel en een nieuwe slot kopen. Je kan de slot in je eentje herstellen of je kan een van de diensten van een deskundige slotenmaker aannemen.

Conclusie

Deze zijn tips voor hoe je een deur slot kan herstellen dat niet goed sluit. Om beschadiging van je deur te voorkomen moet je de juiste gereedschappen gebruiken. Als je aanvoelt dat je de vaardigheid niet hebt moet je overwegen om een deskundige slotenmaker aannemen om het werk voor je te doen. Om geld te besparen kan je een deskundige nemen die dichtbij je woonplaats is.

 

Wilt u een professionele slotenmaker in handen hebben? Neem eens een kijkje op de website van Locksecure: http://www.slotenmakerdenhaag070.nl/

Zij zijn al tientallen jaren professionals op het gebied van beveiliging en service.