Beabingo
Image default
Aanbiedingen

Duurzaam leven: Tips voor het verminderen van je milieu-impact

Duurzaam leven: Tips voor het verminderen van je milieu-impact

Ons dagelijks leven heeft een enorme impact op het milieu. Soms is het moeilijk te bedenken hoe je je eigen steentje kan bijdragen aan een beter milieu. Gelukkig zijn er veel eenvoudige manieren om je milieu-impact te verminderen die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar in veel gevallen ook gunstig zijn voor jouw portemonnee. In dit artikel delen we enkele tips om een duurzamere levensstijl te leiden, van het huren van een auto tot het kiezen van lokaal voedsel.

 

Huur een auto in plaats van er een te kopen

Het kopen van een auto is een grote uitgave. Bovendien is de fabricage van auto’s een van de grootste oorzaken van luchtvervuiling ter wereld. Als je niet elke dag een auto nodig hebt, kan je beter overwegen om er een te huren als dat nodig is. Er zijn genoeg verhuurbedrijven die duurzame opties aanbieden, zoals elektrische of hybride auto’s, die minder schadelijk zijn voor het milieu. Bij Bultman autoverhuur zijn zowel elektrische auto’s als wagens op brandstof te huur. 

 

Kies voor de trein in plaats van het vliegtuig

Reizen is een van de grootste oorzaken van CO2-uitstoot. Hoewel reizen met het vliegtuig misschien handig lijkt, is het een van de meest vervuilende manieren om te reizen. Maar er zijn alternatieven – vooral binnen Europa – die duurzamer zijn. Neem de trein in plaats van het vliegtuig. Niet alleen is het beter voor het milieu, maar je krijgt ook meer van de prachtige Europese landschappen te zien.

 

Verminder plastic gebruik

Plastic is een van de grootste vervuilers ter wereld. Met name wegwerp plastic, zoals plastic flessen, zakken en rietjes, zijn een groot probleem. Het goede nieuws is dat er talloze manieren zijn om het gebruik van plastic te verminderen. Koop bijvoorbeeld een herbruikbare waterfles in plaats van plastic flessen te kopen, breng je eigen stoffen tas mee voor boodschappen, en breng je eigen mok mee als je koffie gaat halen.

 

Eet lokaal voedsel

Lokaal voedsel eten is een manier om je impact op het milieu te verminderen. Door lokaal te kopen, vermijd je transport en vermindert de CO2-uitstoot. Bovendien ondersteun je lokale boeren en producenten. Je kan lokaal eten kopen op een lokale markt, zelfstandige winkels  en/of in de supermarkt. Probeer ook voedsel te kopen van het seizoen, omdat dit minder energie kost om te produceren.

https://www.bultman.nl/