Beabingo
Image default
Aanbiedingen

De Orange Herlaadkaart

De Orange Herlaadkaart

Orange is een telefoonprovider die je kan herladen en dan betaalt voor gebeld worden, sms’jes sturen en internetten.

Het bedrijf Orange werd opgericht in 1994 door de Franse multinational France Télécom als zijn internationale afdeling.In Nederland richtte France Telecom haar activiteiten vanaf 1997 op via het aanschaffen van aandelen AirTouch Nederland BV, eigenaar van UTS (United Telecommunication Services). In oktober 1999 werden alle aandelen overgenomen, waarbij tevens de naam van de provider van UTS werd overgenomen. Destijds was Orange reeds actief in een groot aantal Europese landen met netwerken van derden, waaronder het Duitse E-Plus en het Britse Cellnet, twee dochterbedrijven van British Telecom.

In 2002 namen Orange Nederland en Belgacom SwissCom voor 3,4 miljard euro over. Het Duitse partnertje E-Plus kwam hierbij ook om de hoek kijken en sleepte ook nog de Oostenrijkse Mobilkom mee. Deze drie merken zijn inmiddels gefuseerd tot één nieuwe, gezamenlijke organisatie onder de naam Orange. Dat betekent dat je nu alleen nog maar kunt herladen bij Herladen.be

Waar kun je een Orange Herlaadkaart bestellen?

Hier kun je een Orange Herlaadkaart bestellen en er wordt altijd een duidelijk overzicht getoond voor alle abonnementen. Er is ook ruimte om alvast te zoeken wat voor jou het goede abonnement is en binnen 1 minuut kan je dan gaan verbinden om vervolgens gebeld te worden door een telefoniste.

In 2004 werd in Nederland nummerbehoud ingevoerd, waardoor iedereen altijd hetzelfde mobiele nummer behield. In datzelfde jaar werden ook monovriendelijke bundels aangekondigd, waarbij sms’jes en belminuten binnen één abonnement samenvielen. Het klanttevredenheidsonderzoek van E-Plus in 2005 staat garant voor duidelijkheid over providers Orange uitgesloten.

In 2006 ging KPN over tot een full-service provider met KPN prepaid bundels waar je sms’jes, belminuten en internet bij kon huren. Vooral voor mobiele breedband internet is het interessant om te zien hoeveel geld Orange Nederland opbrengt per gebruiker van hun mobiele breedband toepassingen. Het staat namelijk vast dat Orange meer verdient aan sms’jes dan aan het tonen van televisiesignalen via de digitale televisietoestellen van haar klanten.

Orange en 4G

In 2007 werd het 4G netwerk uitgerold, waardoor je DSL-snelheden via een mobiel kon bekijken. Vooral voor video’s is het steeds acceptabel om ook via 4G te kijken. Inmiddels kan je hier ook al mee betalen met de Orange Herlaadkaart, dus nu hoef je niet meer zo lang op een film te wachten totdat hij klaar is om weer gekeken te worden.

Het afgelopen jaar was het af te lezen dat KPN meer en meer een kabelaar werd. Tegelijkertijd ontstond er op de mobiel nogal wat commotie rondom sms-wachtwoorden en activeringscodes, terwijl Orange met haar bekende panache ook binnen dit domein uitpakte met strekkende armen.

Orange is overal te herladen waarbij je de mogelijkheid krijgt om de rekening te betalen of per maand af te rekenen waardoor je zelf kunt bepalen of je het goedkoopst uit bent of dat je eerder vanuit voorzorg kiest om per maand af te rekenen.

Het bedrijf is opgericht in Nederland en kan dus ook zonder moeite aan het nummerbehoud voldoen waardoor iedereen altijd hetzelfde mobiele nummer behoud binnen het land als Orange-klant. Dit betekent ook dat ze niet meer moet betalen voor de verwerving van abonnees, wat internationaal wel gebeurt naarmate meer abonnees bij een provider gaan.

Orange en 5G

Inmiddels heeft Orange ook de beschikking over 5G waardoor je breedband internet op je mobiel kunt bekijken en het niet langer nodig is om een aparte modem aan te schaffen. Deze bereikbaarheid maakt het mogelijk dat je nu al betalend via Orange tv en/of filmpjes kunt zien door middel van trage DSL-verbinding, terwijl dit eigenlijk net zo snel had moeten zijn als bellen en sms’jes.

In het afgelopen jaar is er veel commotie geweest rondom sms-wachtwoorden en activeringscodes, waardoor je nu juist in de problemen kunt komen als je bijvoorbeeld vergeten bent om eerder te herladen bij Orange of misschien wel op zoek bent naar iets anders?